Guru Mantra

Om Namaste Naath Bhagwan Shivaay Guru-roopinne
Vidyaavtaar-sansiddhaye Sweekritaanek-vigrah.1.
Naaraayann Swaroopaay Parmaartheik-roopinne
Sarvaagyaan-tamo-bhed-bhaavine Chid-dhanaay Te.2.
Swatantraay Dayaaklupt-vigrahaay Shivaatmane
Paratantraay Bhaktaanaaam Bhavyaanaam Bhavyaroopinne.3.
Vivekinaam Vivekaay Vimarshaay Vimashinaam
Prakaashaanaam Prakaashaay Gyaaninam Gyaan-daayine.4.
Purastaat Paarshvayoh Prishtthe Namaskuryaadu-paryadhah,
Sadaa Sach-chit-swaroopenn Vidhehi Bhav-daasanam.5.

Oo heilige God! Oo God Shiva in de vorm van Sadgurudev! Ik buig voor u. U bent op deze wereld gekomen om de oude wetenschap nieuw leven in te blazen en om de normale mensen met goddelijke krachten te schenken. U bent Narayan in menselijke vorm. U bent vriendelijk, niet egoïstisch en zachtaardig. U bent in staat om de duisternis van arrogantie te vernietigen. O pure U! Ik buig voor u. U bent alom vertegenwoordigd en compleet vrij. Maar voor het goede van de discipelen, sadhaks en levende wezens heeft u een menselijke vorm aangenomen. U bent vrij, maar toch omdat u van ons houd antwoord u aan de roepingen van uw discipelen. U bent zachtaardig, Goddelijk en Heilig. Ik buig voor u. U bent een bron van kennis, echte kennis en Goddelijkheid. Ik buig voor u en steeds maar weer. Ik buig tot u met devotie en ware gevoelens. Ik bid tot u om altijd in mijn hart aanwezig te zijn en moge u altijd uwe Goddelijke zegeningen mij schenken.

Het reciteren van de Guru mantra is de weg naar succes in het leven. Niet alleen zal je de Guru vinden, maar ook zullen je problemen van het leven langzaam maar zeker verdwijnen. Een ware Guru is hedendaags moeilijk te vinden. Het is aan jou om een echte Guru te herkennen. Zo’n echte guru is Sadgurudev Narayan Dutt Shrimali of onder de Yogis in de Himalayas beter bekend als Paramhans Swami Sadgurudev Nikhileshwaranand. Niet alleen geeft deze Heilige Guru Shaktipaat Diksha, maar hij heeft ook als enige zijn eigen mantra. De mantras in onze heilige boeken zijn gecreëerd door onze grote Rishis, die deze uit het universum hebben gehaald. Hiermee wil ik alleen aangeven dat deze meest krachtige mantra altijd al heeft bestaan in ons universum, maar dat deze bestemd was voor de Guru Narayan Dutt Shrimaliji. De tijd van neerdalingen van Yug Purushs vindt van tijd tot tijd plaats op deze aardbodem. Zo heeft de neerdaling van Krishna ook een eigen mantra. Een mantra heeft effect en waanneer het effect waar te nemen is, kunnen we aannemen dat de mantra echt is, dus Goddelijk is toch? Probeer het zelf! Als je in de ochtend opstaat en voordat je tot je favoriete devataa gaat bidden, reciteer deze mantra zoals aangeven in onderstaande procedure. Doe dit met volledige toewijding, concentratie en vertrouwen. En je zal het antwoord zelf vinden! De weg van succes gaat langzaam maar gestaag, denk niet dat we wonderen aan het verrichtten zijn. Die bestaan, maar niet voor een beginnende aspirant. Hieronder heeft Sadgurudev ons een methode gegeven van Mantra Yoga om de guru kracht in ons te installeren en onze Kundalini te laten rijzen.

Procedure voor reciteren van Guru Mantra

De guru mantra kan altijd en overal op elke tijdstip van de dag worden gereciteerd. Toch is het meest effectief om dit in de ochtend of in de nacht te doen. Maar nogmaals tijd en plaats zijn niet altijd de sleutel tot succes, het maakt het alleen iets makkelijker.

Pak je Guru Rahasya mala (mala van kristal op kracht gemaakt met Guru mantra, om de guru mantra mee te reciteren). Houd de mala in je rechterhand tussen je ring- en middelvinger (dus de mala rust op je ringvinger) en haal met je duim één voor één een kraal naar je toe tegelijkertijd reciteer je de mantra. Deze mala heeft 108 kralen, dus reciteer je de mantra 108 keer, dit is één mala japa. Hiervan doe je vier mala japa van de Guru Mantra, één mala japa van de Cheitanaya Mantra en één mala japa van de Gayatrie Mantra met dezelfde mala.

Guru Mantra:
OM PARAM TATVAY NARAYANAY GURUBHYO NAMAH (4X)

Cheitanaya Mantra:
OM HREEM MAM PRAN DEH ROM PRATIROM CHEITANAYA JAGRAYA HREEM OM NAMAH (1X)

Gayatrie Mantra:
OM BHOOR BHUVAH SWAHA TATSAVITUR VAREINNIYAM BHARGO DEVASYA DHEEMAHI DHIYO YONAHA PRACHODAYAT (1X)

Zie ook bovenstaande foto van Sadgurudev met de Mantras. Natuurlijk kan je de Guru Mantra meerdere malen reciteren zoals 11, 21, 31, 51 of 101 mala japas per dag. Ook kan je bijv. 1250 mala japas in een x aantal dagen doen, zoals in 11 of 21 dagen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden van Tapasya om een specifiek doel te bereiken.

Voor uitspraak van de Mantras klik hier.