Guru Rahasya Mala

Een mala is erg belangrijk in een Sadhana voor het bijhouden van de tel van de mantra recitatie. Net zoals er wapens nodig zijn voor de overwinning van een oorlog, is voor succes in een Sadhana een mala een must.

Sommige mensen proberen slim te zijn en zeggen dat een mala niet noodzakelijk is in een Sadhana. Maar wanneer iemand recentelijk een Sadhak is, zal hij zijn gedachten niet stil kunnen houden, daarom moet hij, totdat hij nog niet het hoogste niveau van meditatie heeft bereikt, zeker een mala gebruiken tijdens recitatie. Degenen die een mantra reciteren zonder de tel bij te houden, kunnen ervaren dat wanneer hun gedachten afdwalen tijdens de Sadhana, ze het doel van de Sadhana vergeten.

Maar wanneer men het aantal recitaties bijhoudt, is er minder kans dat de gedachten een andere richting opgaan. Als de gedachten toch afdwalen, zal de mala stoppen met bewegen en wanneer de Sadhak plotseling weer bij zijn zinnen komt, kan hij verder gaan vanaf de kraal waar hij was gestopt en zich concentreren op de vorm van de betreffende Godheid.

Een mala wordt gebruikt in Sadhana zodat de dwalende gedachten geconcentreerd kunnen worden in de goddelijke en pure vorm van de godheid. Zonder een mala zal deze oefening moeilijk zijn.

Daarom is het bijhouden van het aantal recitaties heel belangrijk en met een mala zal de Sadhak geconcentreerd blijven in zijn doel om het vereiste aantal van de mantra te reciteren.

Voor het reciteren van de Guru Mantra moet men 'Guru Rahasya' mala hebben. Deze mala is op kracht gemaakt met de Guru Mantra of de kracht van de Guru. Door deze mala kan het gehele lichaam, de geest en ziel gezuiverd en goddelijk gemaakt worden. Zonder het reciteren van de Guru Mantra kan een discipel (leerling) nooit één worden met de goddelijke vorm van de Guru. En het enige echte doel in het leven van een discipel is totale versmelting in de vorm van de Guru.

In dit doel kan de Guru Rahasya mala erg nuttig zijn. De kralen die zijn gebruikt voor het maken van deze mala zijn op kracht gemaakt met de Guru Mantra die tenminste vijf -honderdduizend keer is gereciteerd. Dit is de reden waarom deze mala zo krachtig en effectief is en het hele leven lang zal het de wensen en verlangens van de Sadhak vervullen. De energie versmolten in deze mala is die van het Allerhoogste Guru element. Het kan gebruikt worden in elke Sadhana van de Guru.

Het bijzondere kenmerk van deze mala is dat het een bron van goddelijkheid, vreugde en verlichting kan zijn, ook als het gewoon in het huis is geplaatst. Maar de mala moet wel ingezegend en op kracht zijn gemaakt door middel van Mantra, alleen zo een mala moet men verkrijgen.

Een gewone mala zal niet effectief blijken en het reciteren van een mantra met een dergelijke mala zal niet tot het gewenste resultaat leiden. Wanneer de mala zelf ‘gewoon’ is, hoe kan het dan goddelijkheid schenken? Er is in feite een bepaalde methode van het inzegenen van elke Sadhana artikel.

De Guru Rahasya mala is zeer effectief in het manifesteren van de goddelijke krachten van de Guru. Wanneer er een probleem is in het leven en de Sadhak draagt de mala om zijn nek, zullen de negatieve krachten automatisch geneutraliseerd worden. Dit is een vaak ervaren feit en de reden is dat wanneer men de Guru Mantra reciteert op deze mala, de mala wordt geladen met krachtige energie die helpt in moeilijke tijden.

De Guru Rahasya mala is echt een prachtig Sadhana artikel. Van alle energieën in het heelal, is de Guru energie de meest krachtige en effectieve. Daarom kan er geen twijfel over bestaan dat een mala, op kracht gemaakt met de Guru kracht, echt goddelijk moet zijn.

Deze mala is een kostbare schat die zorgvuldig moeten worden bewaakt. En ook om deze reden moet het een permanente plaats vinden in uw gebeds/ meditatieruimte. Deze mala mag niet weggegeven of uitgeleend worden aan een ander omdat hierin de kracht van uw Sadhanas en Mantra recitaties is geabsorbeerd. Wij hopen dat u zich de grote betekenis van deze mala realiseert en een plaats zal geven in uw huis.