Foto van de Guru

Een Sadhak en een discipel hebben een Guru nodig net zoals een mens voedsel nodig heeft. Guru is de kracht die aanwezig is in het hart, de gedachten en het lichaam van de discipel en die hem helpt om al zijn taken uit te voeren. Het beeld van de Guru is altijd aanwezig in de ogen van de discipel en hij aanbidt de Master als een God en beschermer.

Er is geen andere God die zo krachtig en bekwaam is als de Guru. Het Guru element is aanwezig in het hele universum en elk deeltje van de natuur. Maar totdat een discipel een permanente band heeft gevormd zoals beschreven in de Upanishad vers Poornnamadah Poornnamidam, moet hij voor zichzelf een foto van de Guru bewaren om zijn spirituele vooruitgang mogelijk te maken.

En de foto moet groot en goddelijk zijn en overspoelen van zegeningen en liefde van de Master. Het moet geplaatst worden in de puja kamer zodat je het dagelijks kan baden, wierook, dia en zoetigheid kan offeren en je wensen en gebeden voor Hem kan uitspreken.

Een mooie, goddelijke foto bewijst altijd een bron van inspiratie te zijn, naast het creŽren van een prettige familiesfeer en de persoon constant vervult met een gevoel dat Eerbiedige Gurudev mij altijd met zijn zegeningen overspoelt en al mijn handelingen met een oplettend oog in de gaten houdt.

Zo een gevoel zal je ver houden van zondige handelingen en je motiveren tot goede handelingen. De sfeer van de familie, de gemeenschap waarin je leeft is erg vergiftigend en schadelijk voor spirituele overtuigingen. In zulke gevallen heeft men een foto van de Guru nodig die een spirituele boost blijft geven aan de spirituele beproevingen en helpt bij de activatie van de Kundalini.

De oude geschriften zeggen dat een Guru geen fysiek wezen is. Hij is een kracht die spirituele inspiratie en aanmoediging geeft. Wanneer de zon van geluk van discipels rijst, verschijnt de Guru kracht in menselijke vorm op aarde om ze te bevrijden van de effecten van verleden Karmas en om de duisternis en onwetendheid uit hun gedachten te verwijderen.

Het is erg moeilijk voor een discipel of een mens om de Guru in Zijn Goddelijke vorm te realiseren en te begrijpen. Enkele heel bewuste discipels kunnen dat, maar niet het merendeel. Dit is waarom de Guru op de aarde manifesteert in een simpele vorm voor het goede en de welvaart van de mensheid.

Deze oppermachtige en alom vertegenwoordigde kracht die dus manifesteert kan op elk moment in het leven van een discipel verschijnen om hem te leiden op het juiste pad. Dit is waarom wijzen altijd blijven zoeken naar de juist Guru.

Net zoals een moeder voor haar kind zorgt door constant erop te letten, net zo let de Guru altijd op de discipel en staat hem niet toe om de verkeerde kant op te gaan.

Om het gevoel dat men altijd wordt beschermd en dat er opgelet wordt voor altijd te bewaren, moet men een foto hebben in de kamer of in de puja kamer. De puja kamer moet speciaal gezegend zijn door een goddelijke foto van de Master.