Details van enkele Dikshas

Diksha is de eerste initiatie, het is een soort overeenkomst tussen een discipel en zijn Guru waarin de discipel hem als zijn Guru accepteert met een belofte om strikt zijn instructies en opdrachten op te volgen en evenzo neemt de Guru alle verantwoordelijkheid op Zichzelf om de discipel tot het hoogste niveau van succes en perfectie te brengen. De Guru waakt continu over de discipel en blijft hem altijd begeleiden naar perfectie toe.

De veranderingen van succes in Sadhanas stijgen veelvoudig door speciale Shaktipaat Diksha af te nemen, want tijdens Shaktipaat Diksha, brengt Eerwaardige Gurudev een deel van Zijn eigen spirituele tapasya kracht over naar de discipel om hem te sturen richting succes. Guru Diksha is het basisbeginsel voor spiritueel en materiële succes.

Wanneer men een ware Guru vindt, moet men Diksha van hem afnemen en hem een plaats geven in het hart. Alleen zo kan men spirituele en materiele totaliteit bereiken in het leven.

De Shaktipaat Diksha is een speciale Diksha. Er zijn verschillende soorten van Shaktipaat Diksha voor verschillende doelen. Men neemt Shaktipaat Diksha normaal gesproken om een persoonlijk probleem op te lossen (huwelijk, financieel, familie, etc.), de Kundalini te activeren, succes te krijgen in een bepaalde Sadhana, voor spirituele vooruitgang, succes in meditatie, Ayurveda, etc.

Er zijn verschillende fasen van elke Diksha en men zou wezenlijk persoonlijk moeten praten met Eerwaardige Gurudev over Diksha. Wezenlijk zou men Eerwaardige Gurudev persoonlijk moeten ontmoeten om met hem te praten over problemen, plannen, Diksha, etc. Je kunt persoonlijk Diksha van Gurudev krijgen maar de Diksha kan ook gegeven worden via een foto. Het moet een recente foto zijn en kan van elk formaat zijn. Maar het gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn op de foto.

De Diksha wordt kosteloos gegeven door Eerwaardige Gurudev. Maar voor elke Diksha wordt een bedrag in rekening gebracht en dat gaat via Dr. Narayan Dutt Shrimali Foundation International Charitable Trust Society naar goede doelen.

Eerwaardige Gurudev heeft verschillende boeken geschreven in simpele en gemakkelijk te begrijpen taal over Diksha. Enkele van deze boeken zijn “Diksha”, “Diksha Sanskar”, “Vishwa Ki Shreshtth Dikshaayen”, etc. De boeken zijn beschikbaar in Engels, Hindi en andere talen. Een gedeelte van de catalogus van deze boeken is beschikbaar op de website.

Hieronder volgen enkele Dikshas:

Guru Diksha

Guru Diksha is de eerste stap van spirituele initiatie. Men moet Guru Diksha afnemen vòòr het uitvoeren van een Sadhana of vòòr het afnemen van een andere Diksha. Als je Guru Diksha hebt gehad, ontvang je een Guru Pitambar (sjaal), foto van Gurudev op sterkte gemaakt met Mantra en gedetailleerde instructies over Guru Mantra, Chetna Mantra & Gayatri Mantra. Je moet dagelijks tenminste 4 mala jaaps reciteren van Guru Mantra, 1 mala jaap van Chetna Mantra en 1 mala jaap van Gayatri Mantra met de Sfatik Mala.

De Guru Pitambar is een speciale sjaal op kracht gemaakt met Mantra en is gezegend door Mantras om bescherming te bieden. Je moet deze Guru Pitambar altijd aandoen wanneer je Sadhana doet of Mantras reciteert. Je kunt het ook op andere momenten aandoen om bescherming te krijgen. Maar, je moet de heiligheid ervan handhaven en het niet meenemen naar niet-vrome plaatsen.

Mahalaxmi Diksha

Het is de droom van elk persoon om rijk te worden op zo kort mogelijke termijn en zonder al te veel moeite, zodat hij kan genieten van alle plezieren en goed voor zijn familie kan zorgen. Het is totaal geen verkeerde wens.

Of men nou bezig is met spirituele taken of materiele, men heeft geld nodig. Geld is een kracht waardoor 90% van iemands problemen automatisch kunnen worden opgelost. Het zal geen overdrevenheid zijn om te beweren dat een persoon in deze tijd geen waarde heeft als hij arm is, ongeacht hoe intelligent hij is. Geen enkele oude geschrift zegt dat armoede een deugd is. Men moet proberen rijk te worden. En Mahalaxmi Diksha is een middel om iemand lot te veranderen en van armoede af te komen. Onthoud dat Diksha de basis is van succes in het leven van een Sadhak.

Sheeghra Kaarya Siddhi Diksha

In plaats van dingen overlaten aan iemands God of geluk, moet een persoon ook proberen zijn uiterste best te doen. Zelf de Goden helpen degenen niet die zichzelf niet helpen of die doelloos zitten en alles overlaten aan de sterren. Maar vaak is een persoon niet in staat om het gewenste succes te bereiken zelfs na zijn uiterste best te hebben gedaan. Wat moet hij dan doen?

Als je een bepaald doel in gedachten hebt en tot nu toe ben je er niet in geslaagd om succes erin te krijgen, om welke reden dan ook, gebrek aan middelen, gebrek aan juiste begeleiding, harde concurrentie, obstakels of verleden Karmas, kan deze Diksha jou helpen om jouw doel in no time te bereiken. Alle obstakels verdwijnen simpelweg nadat deze Diksha is verkregen en bereikt snel iemands doel maar men moet wel volledig vertrouwen in de krachten van de Guru hebben.

Tara Diksha

Gezegd wordt dat een Sadhak die de Siddhi van Godin Tara heeft bereikt, elke dag beloond wordt met 24 gram goud. Wanneer hij s’ochtends wakker wordt, vind hij het goud naast zijn bed. Tara is een van de meest zachtmoedige van de tien goddelijke vormen van Godin Shakti, genaamd de Mahavidyas.

Een Sadhak die Tara Diksha heeft gekregen, heeft nooit meer geldproblemen of armoede in zijn leven. Hij krijgt vaak plotseling en onverwacht geldelijke inkomsten. Niet alleen dit, maar er ontstaat ook een spurt van goddelijke kennis in hem waardoor hij in staat is om te kijken in het verleden en in de toekomst. Door het krijgen van Tara Diksha boekt een Sadhak ook snelle vooruitgang op het pad dat leidt tot het heilige land van Siddhashram.

Kamala Diksha

Het krijgen van Dharma (gerechtigheid), Arth (rijkdom), Kaam (plezier) en Moksh (spiritueel succes) is het voornaamste doel van het menselijke leven. En het meest belangrijke is rijkdom, want dit heeft men constant nodig in het leven. De Godin van rijkdom is Kamala. Ze overspoelt haar Sadhaks met haar moederliefde en schenkt hen alle plezier en comfort van het leven. Diegenen die materieel comfort wensen, moeten zeker Kamala Sadhana proberen of Kamala Diksha afnemen. Kamala Mahavidya is in staat om armoede uit het leven te verwijderen en rijkdom en welvaart aan de Sadhak te schenken. Door haar zegen heeft men all round succes in zaken, men krijgt een baan als dat gewenst wordt en men kan ook promoties krijgen in banen. Tantra experts geven de voorkeur aan Kamala Sadhana en Diksha omdat Zij krachtiger is wanneer het aankomt op het verbannen van armoede.

Deze Diksha is de schenker van alle wereldlijke zegeningen, want Godin Kamala assimileert alle deugden en zegeningen zoals bekendheid, kracht, intelligentie, gezondheid, overwinning en rijkdom. Het afnemen van Kamala Diksha betekent het krijgen van alles wat het leven te bieden heeft.

Bagalamukhi Diksha

Als er leven is, zullen er zeker ook obstakels, problemen en vijanden zijn, ook al wenst men een vredig en voldaan bestaan te leiden. Een menselijk leven moet vechten tegen armoede, honger, problemen op zakelijk gebied en op het werk. Ook al is men vredig van nature, vijandigheden komen zonder duidelijke reden ineens om de hoek kijken. Dit kan angst en problemen in het leven veroorzaken. Wat is dan de manier om volkomen angstloos en veilig te worden?

En vergeet niet dat spanningen, zorgen, problemen in het leven en ziektes vijanden kunnen zijn die u van uw vrede kunnen beroven. Zelfs armoede of het gebrek aan middelen kunnen een vijand zijn en het leven tot een hel maken. De beste en meest effectieve middel om alle vijanden in het leven te tekkelen is Bhagalamukhi Diksha en Sadhana.

Bhuvaneshwari Diksha

Bhuvan betekent 'wereld' en Bhuvaneshwari is de Mahavidya die de wereld regeert. Haar Bia Mantra is Hreem en ze wordt zelfs aanbeden door Bhrama. Ze is een van de krachtige Mahavidyas en ze assimileert kennis evenals kracht. Het Derde Oog van de Sadhak die haar sadhana succesvol uitvoert, wordt vanzelf geactiveerd. Daarnaast krijgt hij ware kennis en intelligentie. Hij zal ook een haarscherp geheugen krijgen.

Bhuvaneshwari zegent iemand ook met alle comfort van het leven. Zij is de vernietiger van armoede en schenker van rijkdom, welvaart, plezier en comfort. Voor het afkomen van armoede, het verkrijgen van rijkdom en een gelukkig getrouwd leven, is Bhuvaneshwari Sadhana het beste. De stem van haar Sadhak wordt krachtig en gezegend met de krachten van Saraswati, de Godin van wijsheid en leren.

Tripur Sundari Diksha

Bij het krijgen van deze Diksha worden de drie subtiele kanalen van de Kundalini, genaamd Ida, Pingala en Sushumna die de gedachten, hersenen en het hart controleren, geactiveerd. De drie spirituele vlakken Bhu, Bhuvah en Swah zijn ontstaan uit de vorm van de Godin, zodoende is zij bekend als Tripur Sundari.

Door deze Diksha kan men vervulling op alle gebieden in het leven krijgen naast het krijgen van succes op spiritueel gebied. Als men niet slaagt om succes te krijgen in Sadhanas zoals Apsara Sadhana, Shiv Sadhana, Veishnnav Sadhana of Sadhana gerelateerd tot elke Godin, kan men door de goedgunstigheid van Mahavidya Tripur Sundari snel en gegrond succes krijgen.

Dhoomavati Diksha

Door het krijgen van deze Diksha wordt het lichaam van de persoon echt gezond en krachtig. Elke ziekte of fysiek probleem die de persoon heeft laten lijden, wordt voor altijd verwijderd door de kracht van de Dhoomavati Diksha. Na het krijgen van deze Diksha verschijnt er een hypnotische blik in de ogen van degene, krachtig genoeg, om zelfs de ergste vijanden te verslaan. De Diksha is ook heel erg goed in het neutraliseren van boosaardige effecten van slechte rituelen en geesten. De persoon wordt gevuld met angstloosheid na het krijgen van deze Diksha en geen enkele persoon of situatie kan diegene nog bang maken. Na het krijgen van deze Diksha begint men automatisch diepe kennis van de wetenschap van Tantra te krijgen en vele subtiele feiten over deze wetenschap zullen duidelijk worden voor de Sadhak.

Tripur Bheiravi Diksha

Spoken en geesten kunnen soms het leven van iemand vernietigen. In dorpen en afgelegen gebieden en ook in bewoonde gebieden zijn er verschillende gevallen waarin families de grens van vernieling bereiken door de streken uitgehaald door boosaardige spoken. De Tripur Bheiravi Diksha is een feilloos middel in zulke gevallen. Door deze Diksha wordt men niet alleen bevrijd van boosaardige invloeden van geesten, maar ook fysieke zwakheden beginnen te verdwijnen en men wordt weer gezond en fit. Het zelfvertrouwen van de persoon wordt opgedreven na het krijgen van deze Diksha en men is in staat om de meest ongunstige omstandigheden te overwinnen en de meest onmogelijk lijkende taken met gemak te doen. Na het krijgen van deze Diksha kan de sadhak zonder angst naar elke plaats gaan waar het spookt, want dan zijn de geesten bang voor de Sadhak.

Mahakali Diksha

Dit is een tijd van keiharde concurrentie. Je zult niks slecht doen en toch proberen negatieve krachten je te beroven van je rust. Beledigingen zijn schadelijker voor mensen van simpele aard in vergelijking met vals- en slecht denkenden. Er is geen persoon vandaag de dag die geen vijand heeft. Een vijand betekent niet alleen een andere menselijke tegenstander, maar ziektes, pijn, spanningen zijn ook vijanden die de persoon altijd ongerust houden. Om van deze dingen af te komen, probeert een persoon vele dingen die zonde van geld en tijd blijken te zijn. En nog steeds is hij niet in staat om van deze vijanden af te komen. Door Mahakali Diksha kan een persoon een einde maken aan al deze vijandigheden en alle vijanden overwinnen zowel binnen als buiten. Deze Diksha installeert een goddelijke energie waardoor de persoon voor altijd beschermd is tegen alle vijanden.

Chhinnamasta Diksha

Als iemand kijkt naar de vorm van Godin Moeder Chhinmasta wordt men bang bij het zien van haar gesneden hoofd. Maar in feite is Zij een erg vriendelijke en krachtige Godin. Als iemand problemen heeft door vijanden, als iemand denkt dat een kwaad ritueel tegen hem uitgevoerd wordt, is deze Diksha de beste medicijn.

Niet alleen dit, maar door deze Diksha begint de business (werk, winkel) te vorderen, financiële problemen eindigen en de persoon voelt een golf van goddelijke energie van binnen. Door deze Diksha kan men in verschillende Sadhanas de deuren tot succes openen. De persoon blijft het hele jaar door gezond en de seizoensverandering hebben geen schadelijk effect.