Waarom ik ben begonnen met het magazine Mantra Tantra Yantra Vigyan?

Wie zou deze taak doen als wij het niet doen?

Het tijdperk waarin we leven is er één van grote moeilijkheden, egoïsme, bedrog, concurrentie en waar het doel belangrijker is dan de middelen. Moraliteit neemt af, menselijke gevoelens hebben geen waarde en mensen raken gevangen en worden meegezogen in de smurrie van materialisme. Men is zo hard bezig in de race om geld en rijkdom te verwerven dat niemand de tijd heeft om even rustig na te denken waar we naartoe gaan. Wellicht zijn er enkele momenten waarop men denkt wat gebeurt er met deze wereld, wat is mijn doel, wat is het ware doel van het menselijke leven maar het volgende moment zijn we weer gevangen in de gekke race en zijn we alles vergeten.

We worden gedwongen om egoïstisch te denken en alle sentimentele gevoelens in bedwang te houden.

Dit is een tijdperk van grote omwentelingen, genaamd ‘Sankranti Kaal’. Mensen van vandaag hebben liefde voor de authentieke (oude) cultuur, maar zij worden overdonderd door de nieuwe cultuur. Ze geloven in God, maar ze worden gedwongen om giftige lucht van ongeloof in te ademen. Ze hebben respect voor hun voorouders, maar de nieuwe waarden hebben hun geest verleid. Ze zijn benieuwd naar de oude wetenschappen, maar zonder goede begeleiding zullen ze dat niet begrijpen.

We weten allemaal dat we Indiërs en de kinderen zijn van het land dat ooit de rijkste was en de meeste kennis had. We weten dat er is een tijd geweest waarin er geen land zo geavanceerd was op de wereld. Dit is de reden waarom we zo trots op onze rijke erfgoed zijn. Wanneer de namen van onze voorouders worden genoemd zijn wij vervuld met trots.

Door de geweldige wetenschap van Mantra en Tantra kunnen we met trots ons gezicht aan de wereld tonen/ de wereld aan?. Deze kennis is eeuwig en onsterfelijk. Het is zeer zeldzaam en prachtig. De wereld heeft wellicht veel vooruitgang geboekt op vele terreinen, maar nog steeds buigen landen als Duitsland en Japan graag voor de kennis van Mantra en Tantra die bestaat in India. Zij worden gedwongen om India’s grootmeesterschap te aanvaarden op dit gebied. En ze verwachten van India de wereld te leiden op het gebied van spiritualiteit.

Bewijs van dit feit is de grote toestroom van buitenlanders naar India met de hoop om kennis op te doen van meditatie, Yoga, Sadhanas en Mantras. Onze oude teksten zijn in het geheim weggevoerd naar andere landen en men kan de buitenlanders zien die door India zwerven op zoek naar echte kennis.

Maar wat doen wij? Hebben we hier ooit aan gedacht? In de gekke strijd van materialisme zijn we ooit gestopt voor een paar momenten en nagedacht over het behoud van de rijke kennis van onze geschiedenis? Wanneer buitenlanders duizenden kilometers kunnen reizen om deze kennis op te doen, kunnen we thuiszittend niets doen aan het behoud ervan? Nee, hier hebben we nooit over nagedacht. Wij hebben nooit iets geprobeerd. Wij hebben nooit tijd gevonden om te wijden aan deze onderneming.

En het is vanwege onze onverschilligheid ten opzichte van onze eigen cultuur, dat de volgende generaties, zo stuurloos worden, zo ongecontroleerd. God en spiritualiteit vormen vandaag de dag basis van grappen. Niemand heeft enig respect voor de regels en voorschriften. Alles dat valt in het aandeel van onze rijke cultuur, kennis en filosofie is haat en ongeloof. We doen niets, terwijl de westerse cultuur ons land binnenvalt en onze culturele wortels vernietigd. Wij reageren gewoon niet terwijl het onze voorouders, onze waarden en onze kostbare kennis bekritiseert. Wij zijn getuige van de vernietiging van de essentie en de ziel van de mensheid. Zullen de komende generaties ons vergeven voor onze houding? Wanneer de toekomstige generaties ons zullen vragen waarom we niks hebben gezegd en niks hebben gedaan, wat zul jij zeggen? Je zult simpelweg geen antwoord hebben.

Geen discipline en naaktheid zijn de regel van de dag. De nieuwe generatie heeft meer vertrouwen in discotheken, goedkope literatuur, plundering, verkrachten, plunderen, lust en bedrog. Zij verkiezen roddelbladen over religieuze teksten. Dergelijke tijdschriften maken onze cultuur, onze religie en onze goden en godinnen belachelijk. En onze kinderen lezen deze literatuur. Dat is de reden waarom ze kiezen voor de weg van vernietiging in het leven. Zij hebben geen vertrouwen in Mantras, Tantra, God of religie. Dit is de reden waarom ze zoveel zorgen hebben vandaag de dag. Zij hebben hun echte basis verloren. De nieuwe basis die zij hebben gekozen is zeer wankel. Zij willen terug naar hun herkomst, maar ze worden misleid door de valse verblinding van het materialisme en dus voelen ze zich zo verward. Vulgaire literatuur heeft het evenwicht van de geest vernietigd en nu zijn ze de weg kwijt.

In een dergelijke situatie hebben ze U nodig. Zij hebben de juiste begeleiding nodig. Zij moeten worden geïntroduceerd aan goede literatuur. Respect voor de voorouders moet aangemoedigd worden in hun harten. Zij moeten worden geïntroduceerd aan menselijke waarden. Zij moeten bewust worden gemaakt van de kracht van Mantra en Tantra. Het enige wat ze hebben geleerd is te proeven van het vergif van materialisme. Het glas van spiritueel elixer moet tot hun lippen worden gebracht. Een felle lamp moet worden aangestoken in donkere levens.

Ik heb geprobeerd een lamp aan te doen in de duisternis die heerst op deze wereld. Ik heb geprobeerd om licht te maken waar alleen duisternis bestaat. Bijgestaan door dit licht kunnen we ons doel bereiken, kunnen we opnieuw geïntroduceerd worden aan onze rijke literatuur en onze oude Rishis en Yogis. Het is met dit doel dat ik ben begonnen met het tijdschrift Mantra Tantra Yantra Vigyan.

Beroemd worden was niet mijn doel toen ik dit spirituele tijdschrift lanceerde. De enige gedachte was om de juiste denkwijze in deze tijd van verwarring te geven. Als wij niet de juiste stap nemen, wie zal het dan doen? Als wij niet de verantwoordelijkheid nemen om licht te maken in de duisternis, wie zal het dan doen?

Mijn enige doel is om de verloren en uitgestorven cultuur te doen herrijzen, om vertrouwen in de wetenschap van Mantra en Tantra te doen herleven en ze veilig te stellen voor toekomstige generaties. Ik heb het ‘Guruschap’ aangenomen omdat ik jouw steun en medewerking heb. Jij hebt beloofd en de belofte afgenomen om mij te helpen met deze taak. Ik voel me heel tevreden over dit en ik heb het volste vertrouwen en geloof in jou.

With heart felt love and affection! Met ware liefde en genegenheid!

Dr. Narayan Dutt Shrimali