We willen Sadhana, geen blind vertrouwen

Je geboorte is geen ongewone gebeurtenis. God heeft je op deze wereld laten komen met een speciale doel. Je hoeft geen dierenbestaan te leiden. Ik weet het doel van je leven. En als je het mij vraagt, behoor je niet tot een specifiek geloof of plaats echter je bent de zoon van de aarde en de gehele wereld is je huis. Nu moet je jezelf ontwikkelen en het gehele universum je huis maken. Je zal niets bereiken als je een gewone leven wilt leiden op deze aardbodem, dus je zal ook niet in staat zijn om je werkelijke doel te bereiken. Je werkelijke doel is om vrij te kunnen reizen door het gehele universum. Je zou in staat moeten zijn om naar elke plaats in het gehele universum te kunnen gaan zonder enig probleem.

Maar blind vertrouwen zal je niet naar dat doel leiden. Alleen maar door het herhalen van Ram, Ram zal je niet die hoogte bereiken. Met het zingen van hymnen zal je niet onsterfelijk worden, met het slaan op trommels ben je niet in staat om het gehele universum je huis te maken. Religie heeft niets te maken met deze wetenschap. Geloof en sadhana zijn twee verschillende wegen. Alleen het laatste leid tot totaliteit in het leven. Totaliteit, compleetheid en de hoogste level van succes in de spirituele wereld kan alleen worden verkregen door het pad van sadhana te volgen. Dit is je werkelijke doel van je leven, dit zal je enige doel moeten zijn en het is voor het bereiken van dit doel dat je bent geboren op aarde. Maar daarvoor moet je Face to Face met uitdagingen staan en zal je tegen alle ongewone dingen op moeten staan. Je zal een warmte in je ogen moeten hebben en een zelfverzekerdheid op je gezicht hebben. En dat zal gebeuren wanneer je het wapen van sadhana in je bezit hebt. Het is alleen door sadhana dat men fitheid, moed en enthousiasme kan verkrijgen. Met het wapen van sadhana kan je alle vijanden van je leven vernietigen. Met deze unieke wapen kan je alle tegenstanders te boven komen. Je kan compleet de armoede van je leven verwijderen, je kan alle problemen, obstakels en zorgen overwinnen.

Ik weet dat meditatie of Dhyan (in jezelf gaan) een wonderbaarlijk proces is. Het in jezelf treden is een geweldige ervaring maar wanneer de gedachte wordt verstoord, wanneer de gedachte niet onder controle is, dan wat is dan het nut van het zitten met je ogen dicht? Het is hetzelfde als je hoofd in het zand verstoppen zoals een Struisvogel doet wanneer hij in gevaar is. Door zijn hoofd te verstoppen in het zand denkt de arme vogel veilig te zijn van zijn jager. Maar het eerstvolgend moment wordt de vogel een gemakkelijke prooi en daarbij eindigt zijn valse hoop en leven.

Wanneer we helemaal tevreden zijn, wanneer er geen zorgen zijn die ons kunnen verstoren, wanneer we in staat zijn om tegen problemen aan te schoppen en wanneer we vrij zijn van alle stress, alleen dan kunnen we succesvol in Dhyan treden. Het is alleen dan dat je in contact kan komen met jezelf. Dus meditatie is alleen mogelijk waneer er geen problemen meer zijn in je leven, als er geen vijanden meer zijn die je van je vrede kunnen veroveren en wanneer er geen obstakels meer in het leven zijn. En al deze dingen overwinnen is mogelijk door sadhana.

De goden zijn niet tevreden met het zingen van hymnen en het luiden van de bel. Je zal je wellicht wel licht voelen en al je zorgen vergeten voor een paar momenten door het zingen van hymnen en door te dansen. Maar dit is niet een manier om van je problemen van het leven, obstakels, vijanden, ziektes en zorgen af te zijn. Dus je bent niet in staat om de dood recht in de ogen aan te kijken.

Ik stop je niet om naar de mandir te gaan of het zingen van hymnen. Al deze zaken zijn noodzakelijk in het leven maar ze kunnen niet het leven verbeteren. Ze kunnen geen totaliteit in het leven brengen. Totaliteit is alleen mogelijk door het medium van sadhana.

De oude teksten zeggen duidelijk Mantraadheenaashcha Devataa d.w.z. de goden kunnen alleen onder controle gebracht worden door mantras. Het is alleen door mantras dat de goden kunnen worden benaderd en te vragen te verschijnen. Het is alleen door middel van mantras dat hulp gezocht kan worden en om hun krachten te gebruiken om de problemen van het leven te verwijderen.

Deze sadhana en de bijhorende mantras zijn zelf hedendaags effectief. Het enige wat men nodig heeft, is een guru die Meester is in deze wetenschap. Alleen hij kan jou het pad wijzen en je hart vullen met enthousiasme en moed. Alleen hij kan je bewust maken. Alleen hij kan jou sadhana leren waardoor je je armoede kan eindigen, je zwakte kan overwinnen, vijanden kan verslaan, alle problemen in de ogen aankijken en alle obstakels die in je weg liggen vernietigen.

Je kan dit zeker doen omdat je een zeer krachtige guru hebt die de kracht van sadhana bezit om jou te leiden. Hij zit niet in een verborgen grot in de Himalayas. Hij is niet buiten je bereik. Hij is niet zo ver van je. Het is jouw goede karma, geluk, dat hij zo dichtbij is en zo gemakkelijk beschikbaar is voor jou.

Maar om het in jou voordeel te maken, moet je hem kunnen bereiken, je zal gevuld moeten zijn met een zelfverzekerdheid, je zal vertrouwen in hem moeten hebben en je zal je tijd en energie aan sadhana moeten toewijden.

Je zal moeten opstaan met zelfverzekerdheid, je zal naar mij moeten komen met volledige overgave, je zal de wereld met moed tegemoet zien, je zal alle problemen van het leven moeten vernietigen met het wapen van sadhana. Je zal alle problemen in het leven moeten aanvallen zonder enige compassie en volle kracht. Alleen dan zullen je voorouders je zegeningen, alleen dan zal je een echte mens zijn, alleen dan zal de goddelijke Ganga stromen door je leven. Dit alles is mogelijk door het medium van sadhana.

With Love and Affection

Dr. Narayan Dutt Shrimali