Hulp bij problemen

Voor problemen op het gebied van slechte Indrajala of slechte tantra praktijken (zwarte magie) tegen u gebruikt, gezondheid, stress, zorgen, familieproblemen, geld, werk, liefde, kinderen, geen kinderen kunnen krijgen of spirituele aangelegenheden, enz. kunt u contact opnemen met Trimurti Gurudevs voor het nemen van Diksha, het doen van sadhanas en begeleiding. Zie voor contactgegevens Contact op de hoofdpagina.

Gezondheid door Sadhanas

Alle Sadhana artikelen moeten met speciale Mantra op sterkte gemaakt zijn, het heeft weinig zin deze artikelen in de winkel te kopen. Voor bestelling neem contact op met Gurudhaam in Jodhpur.

Voel je je mentaal zwak?

Elk persoon wenst het hoogste niveau van succes in het leven te krijgen. Degenen die instaat zijn om dit te bereiken, voelen zichzelf mentaal sterk. Maar er zijn ook mensen die wensen te slagen in het leven, maar hebben een gebrek aan mentale kracht en zijn slachtoffer van een minderwaardigheidscomplex. Wanneer zulke frustraties opspelen, beginnen ze de schuld aan anderen te geven voor alles wat verkeerd gaat en proberen altijd te bewijzen dat anderen fout zijn. Dit gebeurt omdat zij zwak zijn en ze blijven dezelfde fouten maken in het leven. Na enige tijd wordt dit een gewoonte voor ze en hoewel hun verstand zegt dat ze verkeerd zijn, zijn ze nooit klaar om dit te geloven. Door dit innerlijke conflict worden zij langzaam mentaal zwak. Als je dit ook voelt en je hebt vreemde complexen probeer dan deze Sadhana.

Vereer een Paarad ring met sindoor en hele rijstkorrels en draag het in een willekeurige vinger op een maandag. Reciteer dan de volgende Mantra dagelijks 51 keer voor 21 dagen.

Om Hreem Paaradeshwaraay Manas Chetanya Siddhim Om Namah

Na 21 dagen laat de ring in een Shiva mandir of gooi het in stromend water. Elke keer als je mantaal zwak voelt, reciteer dan de bovenstaande Mantra 51 keer.

Heb je een zwak geheugen?

Tegenwoordig hoor je vaak dat het geheugen van iemand faalt of dat de persoon snel dingen vergeet. Waarom gebeurt dit met zoveel mensen? Waarom zijn de mensen niet in staat zich te concentreren? Dit komt doordat we te materialistisch worden en een gehaast leven leiden. Egoïstische belangen zijn tegenwoordig belangrijker en hierdoor drijft men zichzelf tot het uiterste om meer succes te behalen. Dit veroorzaakt spanningen in het verstand en uiteindelijk leidt dit tot concentratie- en geheugenverlies. Dit probleem ontstaat over het algemeen na de leeftijd van 60 of 70 jaar, maar tegenwoordig hoor je zelfs jongeren van 25 of 26 zeggen dat ze dingen blijven vergeten. Als dit zo doorgaat zal de situatie heel snel verslechteren. Als jij ook dit probleem hebt, probeer dan deze Sadhana.

Zit met je gezicht richting het noorden. Teken op 5 Peepal bladeren een Swastik en zet op elke blad een hoopje rijstkorrels. Op elk hoopje zet je 5 bloemen. Op het middelste blad zet je een Prakeertitaa. Doe een ghee lampje aan. Reciteer de volgende Mantra om 6 uur s’ochtends met volledige concentratie 31 keer.

Om Jam Joum Shaam Shoum Om Phat

Doe dit dagelijks negen dagen lang en op de negende dag gooi je de Prakeertitaa in stromend water.

Heb je altijd last van pijn?

Tegenwoordig wanneer een persoon thuis komt van zijn werk voelt hij zich dodelijk moe met ogenschijnlijk geen energie over om iets anders te doen of zelfs met de familieleden te zitten en te genieten van een paar momenten met hun. Wanneer dit maandenlang onophoudelijk doorgaat, wordt zijn conditie alleen maar slechter en een vreemd gevoeld van energieloos zijn sluipt in. Dit is alleen maar een uitnodiging voor kwalen en ziektes. De meest voorkomende zijn hoofdpijnen variërend van een simpele kloppende hoofdpijn tot de meest verschrikkelijke migraine. Het innemen van pijnstillers is niet de oplossing en als ook jij een prooi bent van zo een ziekte en hieruit wenst te komen, is de volgende Sadhana het beste middel om je geest te laten opleven en om je vernieuwd te voelen.

Op een dinsdag neem een beetje Gur in een koperen schaal en plaats hierop een Swaasthika. Zet je rechterhand op de Swaasthika en reciteer 51 keer de onderstaande Mantra.

Om Hreem Rognaashaya Swaasthaya Siddhim Om Phat

Doe dit voor de volgende zeven dinsdagen. Vermijd het dragen van witte of gele kleding tijdens deze periode. Op de zevende dinsdag gooi je de Swasthika in stromend water.

Onregelmatige menstruatie is ook een kwaal!

Spanning is de grootste oorzaak van onregelmatige menstruatiecyclus in de vrouw. Familieverplichtingen gecombineerd met de druk op het werk vermeerderen alleen maar de zorgen die een tegengesteld effect hebben op de gezondheid. Het meest voorkomende gezondheidsprobleem van vrouwen is een onregelmatige menstruatiecyclus, dat een duidelijke indicator is dat steeds meer vrouwen hier last van hebben. Soms ligt de oorzaak voor de hand, maar meestal is er geen schijnbare reden. Onregelmatigheid veroorzaakt niet alleen gezondheidsproblemen, maar het maakt de vrouw ook geïrriteerd en zwak. Om dit probleem te genezen wordt hier een krachtig ritueel gegeven.

Draag een Taarak Beej Gutika en na een ochtendbad zit richting het oosten. Reciteer de onderstaande Mantra 31 keer.

Om Hreem Hreem Hroum Om Phat

Doe hierna Prannayam (ademhalingsoefening). Doe dit 21 dagen en gooi hierna de Gutika in stromend water.

Maak je je zorgen over rimpels?

Elke vrouw wenst om zo lang mogelijk mooi te blijven. Hiervoor neemt ze haar toevlucht tot kunstmatige middelen zoals crèmes, lotions, gezichtsmaskers en make up. Regelmatige bezoeken aan schoonheidssalons in de buurt worden ook een ritueel. Maar in plaats van de schoonheid te verrijken, vernietigen deze plastische middelen de natuurlijke zachtheid en textuur van de huid. In plaats van het tegengaan van het verouderingsproces, versnellen chemische cosmetica het verschijnen van rimpels en dan is er geen andere optie meer over dan het verbergen van de schade met kunstmatige make up lagen. Als je echt wenst om je natuurlijke schoonheid te behouden en te herstellen dan is deze Sadhana voor jou bestemd!

Plaats een Soundarya in een koperen schaal en vereer het met bloemen, rijstkorrels en wierrook. Reciteer de volgende Mantra 51 keer zittend voor de Soundarya. Doe dit vroeg in de ochtend voor 11 dagen lang. Elke keer als je de Mantra reciteert, laat je een lepel water op de Soundarya vallen. De Mantra van deze Sadhana is:

Hroom Tthah Tthah Hroom Phat

Elke dag nadat je klaar bent met het reciteren van de Mantra sprenkel het water over je lichaam en wrijf een beetje hiervan op je gezicht. Op de twaalfde dag gooi je de Soundarya in stromend water.

Ayurvedische kuren

Hartproblemen

Het is geen vaste regel dat alleen de ouderen bloeddruk gerelateerde problemen hebben. Zelfs de jongeren, vrouwen en kinderen kunnen dit probleem krijgen. Dit gezondheidsprobleem, hoewel vaak genegeerd door de mensen, kan serieuze gevolgen hebben. Dus het zou zo snel mogelijk behandeld moeten worden.

Wist je dat?

1: Vanaf de geboorte tot de laatste adem klopt het hart continu zonder rustpauze.
2: Het gemiddelde menselijk hart weegt 250 tot 300 gram.
3: Hart problemen komen het meeste voor bij mensen die veel mentale spanning moeten verdragen zoals advocaten, functionarissen, ect.
4: Elke dag klopt het hart 104.000 keer en pompt het 7200 liter bloed. De bloedvaten in het menselijk lichaam vormen een netwerk van 96.560,64 kilometer.
5: Hartproblemen wordt gerelateerd met zwaarlijvigheid, diabetes, roken, drinken, eten van gefrituurd voedsel en spanningen.

De volgende middelen kunnen hart gerelateerde problemen voorkomen.

1. Wortel – Het voorhoogt de hartslagen en helpt tegen het dikker worden van het bloed.
2. Appel – Het maakt het hart sterk.
3. Sinasappel – Maakt het hart, bloedvaten, haarvaten sterk en maakt de bloedvaten zacht en flexibel. Het helpt ook in het verwijderen van overtollige cholesterol van het lichaam.
4. Limoen – Het maakt de bloedvaten flexibel en verwijdert hun hardheid. Het maakt het hart ook sterk.
5. Heeng – Het versterkt een zwak hart. Het voorkomt stolling van bloed in de vaten. Het verbetert de bloedcirculatie.
6. Honing – Het is het beste middel om het hart sterk te maken. Het kan ook een hartaanval voorkomen als dit regelmatig wordt gebruikt.
7. Choulai – Het sap hiervan is heel goed voor degenen die lijden aan hartproblemen. Het kan ook gekookt gegeten worden.
8. Knoflook – Het vergemakkelijkt gasproblemen en vermindert druk van gas op het hart. Het vermindert ook cholesterol in het bloed, dus het voorkomt hartproblemen en het voorkomt ook dat de bloedvaten krimpen. Het opent geblokkeerde vaten.
9. Uien – Evenredige hoeveelheid uiensap en honing moet gemixt worden en hiervan zou men 2 lepels dagelijks moeten consumeren. Dit vermindert de bloeddruk. Deze sap voorkomt ook hartaanvallen door het cholesterol te verwijderen van geblokkeerde bloedvaten. Het is ook een perfecte tonic voor het zenuwstelsel, het zuivert het bloed, helpt in de spijsvertering en veroorzaakt slaap.
10. Dahi – Het is erg goed in gevallen van hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid en lever gerelateerde problemen. Het verwijdert ook cholesterol van het bloed die de bloedvaten kunnen blokkeren.
11. Amla (Cherubic Myrobalan) - Maal gedroogde amlas tot een fijne poeder en mix een evenredige hoeveelheid suiker hierin. Neem elke ochtend 2 lepels van deze mix met water. In een paar dagen zullen alle hart gerelateerde problemen verdwijnen.

Raadpleeg ook uw arts!

Enkele andere relevante feiten

Het dragen van een Panchmukhi (5 mukhi) Rudraksh in een ketting om je nek helpt tegen hoge bloeddruk. Het kan ook helpen wanneer de bloedvaten hard zijn geworden en zijn geblokkeerd. De Rudraksh moet in contact zijn met de huid of tewel de huid raken.

Je kunt de Rudraksh ook de hele nacht in water zetten en dit water de volgende ochtend opdrinken. Als je dit doet zou de Rudraksh elke maand moeten worden vervangen.

Een zeldzame kruid bekend als Gaithal kan de bloeddruk heel effectief controleren. Pillen worden van de wortels hiervan gemaakt en deze blijken erg goed te zijn in het beheersen van de bloeddruk.

De voornaamste oorzaak van bloeddruk gerelateerde problemen is spanning. Dus men zou aanvaringen, discussies, ruzies en zorgen moeten vermijden. Je zou op een rustige plek moeten uitrusten wanneer je je bezorgd voelt. Na maaltijden zou je een dutje van 15 minuten moeten nemen.

Je zou je levensstijl moeten veranderen en meer interesse moeten hebben in muziek, tuinieren, spelletjes om de gedachte bezig te houden in waardevolle activiteiten en vrij te zijn van spanningen en zorgen. Zulke lichte activiteiten zullen helpen om een gedachteloze geest te hebben en de bloeddruk te verbeteren.

Probeer oefeningen te doen die de toevoer van zuurstof in het lichaam verhogen, zoals snel lopen, fietsen, zwemmen, touwtjespringen ect. Extra zuurstof helpt om de bloeddruk te beheersen.

Yogische hulpmiddel – Shavaasan

Shavaasan of het lichaam volledig loslaten is, mits het goed wordt uitgevoerd, een zegen voor degenen die lijden aan bloeddruk gerelateerde problemen.

Methode: Lig op je rug op de grond met je handen langs je lichaam met de handpalmen omhoog gericht. De hielen van beide voeten moeten tegen elkaar zijn. Ontspan je lichaam dan volledig. Begin bij het ontspannen van je voeten, dan je benen, je dijen, je onderbuik, je borst enz. Dus alle spieren moeten ontspannen worden. Geen enkele gedeelte van het lichaam moet gespannen zijn. Sluit je ogen en ontspan echt. Adem langzaam, diep en natuurlijk. Probeer je gedachten te stoppen. Deze oefening staat bekend als Shavaasan. Het lijkt erg gemakkelijk te zijn, maar wanneer het echt geprobeerd wordt is het niet zo simpel! Maar als het goed wordt, gedaan voelt men zich fris en relax in slechts 5 minuten. En dus wordt de bloeddruk verminderd. Het maakt niet uit hoe moe je je voelt, door slechts 10 min van Shavaasan voel je je fysiek en metaal herleven.

Ademen door de linker neusgat

Als een persoon voor een half uur continu ademt door zijn linker neusgat, wordt de hoge bloeddruk vermindert. Door regelmatige oefening kan men leren hoe men één van de twee neusgaten kan laten werken. Als je gaat liggen op de rechterzij zal binnen een paar minuten de linkerneusgat werken.

Een andere manier om een van de neusgaten te laten werken, is om de andere neusgat met katoen te blokkeren. Als je op een stoel zit, kun je door te draaien naar een kant de neusgat van de andere kant laten werken. Als je staat moet je een voet omhoog doen en druk uitoefenen op de andere. De neusgat van de tegenoverstelde richting waar druk op wordt uitgeoefend gaat werken.

Lage bloeddruk

Als iemand flauwvalt vanwege lage bloeddruk of een zwak hart, mix evenredige hoeveelheid van sap van Amla en honing en geef de patiënt 2 lepels hiervan in de mond. De persoon zal hierdoor snel bij bewustzijn komen.

Ook amandelen doen wonderen bij lage bloeddruk. Zet 7 amandelen de hele nacht in water. Vroeg in de ochtend pel de amandelen en stamp ze tot een fijne pasta. Eet dit met melk.

Binnen een paar dagen zul je je opgelucht voelen en het hart zal ook sterker worden. Wanneer een lage bloeddruk patiënt zich oncomfortabel voelt, zal hij moeten stoppen met praten en stil op zijn linkerzij gaan liggen. Zo slapen zal opluchting geven.

Wellicht in de toekomst meer Sadhanas voor gezondheid.