Sadhanas

Door Sadhanas kunnen zelfs onmogelijk lijkende taken worden voltooid. Eigenlijk is het doel van Sadhanas het samenvloeien van twee energieën, die van het onderbewustzijn en die van de God die wordt benaderd door een ritueel. De benadering gebeurt door Mantra recitaties die speciale Goddelijke klanken zijn waarop Goddelijke krachten snel antwoord geven. Maar soms kan zelfs deze combinatie falen, dit is vaak het geval wanneer de Sadhak zwakwillend is. In dat geval heeft men een krachtige Guru nodig wiens Goddelijke krachten iemands wilskracht tot ondenkbare hoogtes kan brengen. Zo een Guru is Paramhans Nikhileshwaranand die honderden Sadhanas aan duizenden Sadhaks heeft gegeven en degenen die deze probeerden met volledige toewijding bereikten het hoogste niveau van succes. Deze overdracht van Goddelijke energie van Sadguru aan de Sadhak is Diksha.

Kennis is de Allerhoogste kracht en ware kennis kent geen grenzen. Kennis neem toe door het te verspreiden en het vernietigt de duisternis van onwetendheid, bijgeloof, misvattingen en angst.

Duizenden verschillende Sadhanas zijn gepubliceerd in de verschillende uitgaven van Mantra Tantra Yantra Vigyan magazine. Er zijn honderden verschillende procedures (Vidhis) om één Sadhana te voltooien. Hieronder geven we een aantal Sadhanas uit onder andere het magazine.

Ashtottarshat Naamaani

Das Mahavidyas

Sadhanas van Lakshmi

Jwalamalini Sadhana

Anand Tandav Sadhana

Paarad Ganpati Sadhana

Uchhisht Ganapati Sadhana

Een unieke Sadhana voor het af zijn van spoken

Sadhana voor af zijn van alle problemen

Durga Sadhana

Guru Aarti

Voor meer Sadhanas detail zie http://www.siddhashram.org/sadhna.shtml of www.siddhashram.org.