Das Mahavidyas

Tvam Vaishnnavi Shaktiranant Veeryaa
VishvasyaBeejam Paramaasi Maayaa, Sammohitam
Devi! Samastametat Tvam Vei Prasannaa Bhuvi
Muktihetoh. Vidyaah Samastaastav Devi ! Bhedaah
Striyaah Samastaa Sakalaa Jagatsu, Tvayeikayaa
Pooritam-ambyeitat Kaa Te Stutih Stavyaparaa Paroktih.

O Godin Bhagwati! U bent de meeste krachtigste, the schepper van dit universum en de absolute heerser van alle kosmische krachten. O Mama, de gehele wereld is een deel van uw Maya (illusie) en u plezieren kan totale vrijheid van de cyclus van geboorte en dood betekenen. Alle kennis is uw geschenk aan de mensheid en u bevindt zich in elke vrouw. In feite is het u die de gehele wereld kracht geeft en daarom buig ik tot u.

Er is geen twijfel dat het Moeder Shakti (oerkracht) is die de gehele wereld bestuurt en wanneer er een gevaar zich opdoemt die te groot is om te stoppen door de mensen of zelfs door de Goden, manifesteert zij in een onverslaanbare vorm om het af te handelen en er een eind aan te maken. Van alle verschillende vormen van de Moeder zijn de Das Mahavidyas beduidend wonderbaarlijk omdat succesvol Sadhana van zelfs één van deze tien alles in het leven kan brengen dat het leven waardig en vol met plezier maakt.

Vraag het elke Yogi, Tantrik of Sadhak en hij zal zelfs niet voor een seconde twijfelen om te zweren dat zonder de Siddhi van een Mahavidya je geen totaliteit in het leven kan bereiken en het maakt niet uit wat voor bestaan je leidt, materieel of spiritueel.

Om in bezit te komen van een Mahavidya Sadhana en het succesvol uit te voeren, wordt gezien als het grootste geschenk in het menselijke leven. Deze Godinnen kunnen je alles geven wat je maar wilt, gezondheid, rijkdom, schoonheid, gelukkig getrouwde leven, kinderen, voorspoed, beroemdheid, kracht en aanzien. Je hoeft het alleen maar in de mond te nemen en je zal het krijgen. Een Mahavidya plaats geven in je leven betekent het openen van nieuwe wegen naar voorspoed en totaliteit.

Derhalve met Poojya Gurudev’s zegening geven we hier zes van de tien geweldige Sadhanas die zonder twijfel je zullen bewijzen dat bij volledige vertrouwen, concentratie en devotie je problemen zullen verdwijnen. Deze hieronder gegeven Sadhanas zijn niet de Siddhis Mahavidya sadhanas.

Mahakali – De Redder

Mahakali is altijd al aanbeden als de redder van het goede in de constante strijd tegen het kwade. Toen zelfs de Goden op het moment stonden te verliezen van de demonen, manifesteerde Zij in deze “Rudra” (boze) vorm en dat was het einde van de zogenaamde onverslaanbare demonen zoals Raktbeej. Haar vorm- lange tong die bloed druppelt, een ketting van verse mensenhoofden om haar nek en slangen krioelend om haar armen en enkels als armbanden en enkelbanden is genoeg om haar te vrezen zelfs door de meest slechtste en duivelse mensen.

Haar Sadhana betekent niet alleen maar het bereiken van moed en onbevreesdheid maar ook de Goddelijke zegening van Shiva, haar metgezel. Rudra Mahakali is de vernietiger van alle pijnen, leed, problemen en vijanden in je leven. Ze geeft haar Sadhak perfecte gezondheid en jeugdigheid. De dood kan niet zomaar ineens komen bij zo’n persoon. Haar Goddelijke aanwezigheid betekent de geboorte van het allerhoogste bewustzijn en intelligentie. Een hypnotische energie zal uit het lichaam van de persoon schitteren die de Siddhi heeft van Mahakali. Vrienden heeft hij veel en vijanden durven hem niet iets aan te doen.

Als een moeder vervult Kali alle behoeften van een Sadhak en zegent hem met rijkdom, beroemdheid, respect en een gelukkig familieleven. En waar ze de zekerheid van materiële voorspoed geeft, geeft ze die ook voor spirituele voorspoed.

De Sadhana van Mahakali kan worden gestart op elke maanloze nacht. Zit richting het zuiden op een zwarte katoenkleed. Plaats in een koper of stalen schaal, gevuld met zwarte sesamzaden, voor jezelf. Plaats op de sesam zaden de Mahakali Yantra. Bid tot de Yantra door de onderstaande mantra te reciteren.

Karaal Vadanaam Ghoraam Muktakeshim-chaturbhujaa,
Namaami Rakta Kaaleem Taam Mundmaalaa Vibhooshitaam.
Ghor-raavaam Mahaaroudreem Shamshaanaalay Vaseeneem,
Baalaark-mandalaakaar Lochana-tritayaa-nvitaa.

Vereer de Yantra kort door Sindoor en hele rijstkorrels op de Yantra te zetten. Daarna pak je je Mahakali Mala en reciteer je 11 rondjes van de volgende Mantra.

Namah Aam Aam Krom Krom Phat Swaha Kaali Kaalike Hoom

Dit is een 14 daagse sadhana, dus doe dit 14 dagen. Gooi na de Sadhana de artikelen in stromend water in de nacht of avond wanneer het volle maan is.

Voor meer Mahakali Sadhanas klik hier en hier.

Bhuvaneshwari – Schenker van pure kracht

De naam van de Mahavidya betekent de heerser van de wereld en een Sadhak van Bhuvaneshwari is altijd gelukkig op alle fronten van het leven en wordt superkrachtig. Zelfs Ram bad tot de Godin voordat hij Ravan, die zelfs de hemel had veroverd, versloeg.

Een Sadhak van Bhuvaneshwari krijgt een onweerstaanbare persoonlijkheid waardoor alle mensen naar hem worden toegetrokken en die meteen zijn bevel gehoorzamen. Ziektes, vijanden en problemen zijn voor altijd verdwenen uit zijn leven en hij heeft onverwachte en enorme geldstromen. Zo’n persoon verovert alle problemen in het leven, zelfs het gevaar van ontijdige dood. Hij leidt een luxe familieleven en verdient respect en beroemdheid landelijk en wereldwijd. Wat hij wenst wordt vervult omdat hij de 64 Goddelijke verdiensten heeft die hem helpen te slagen in elke taak die hij wilt vervullen.

Hij wordt de Man van zijn Tijd.

Deze Sadhana kan gestart worden op elke eerste dag van de maand.

Na 10 uur s‘avonds, neem een bad en draag een witte dhoti/ saree. Zit op een witte katoenkleed richting het oosten. Bedek een houten laag tafeltje met een rode kleed. Plaats daarop de foto van Gurudev. Bid tot hem en reciteer één rondje van de Guru Mantra. Voor de foto plaats de Bhuvaneshwari Yantra. Offer sindoor, hele rijstkorrels, wierrook, ghee lampje en bloemen op de Yantra. Neem water in je rechterhand en reciteer.

Viniyog

Om Asya Shree Bhuvaneshwaree Hriday Stotrasya Shree Shaktih Rishih Gaayatri Chhandah Bhuvaneshwaree Devataa Ham Beejam Eem Shaktih Ram Keelakam Sakal Manovaanchhit Siddhayarth Paatthe Viniyogah

Laat het water op de grond vallen. Daarna reciteer je onderstaande vers voor het zuiveren van je lichaam.

Rishiyadinyaas

Shree Shakti Rishaye Namah Shirasi Gaayatri Chhandase Namah Mukhe Shree Bhuvaneshwaree Devataayei Namah Hridi Hreem Beejaay Namah Guhaye Eeem Shaktaye Namah Naabhou Ram Keelkaay Namah Paadyoh Sakal Manovaanchhit Siddhayarthe Paatthe Viniyogaay Namah Sarvaange

Pak een koraal kraal in je rechterhand en spreek je wens uit die jij vervult wilt zien. En offer het op de Yantra terwijl je onderstaande Mantra reciteert.

Udhyad-dindhyuti Mindu Kireetaantudag Kuchaannyanatray-yuktaaam
Smer-mukheem Vardaankush Paashaambheeti Karaam-prabhuje Bhuvanesheem

Offer sindoor op de Bhuvaneshwari mala en reciteer 101 ronden van de volgende Mantra.

Om Hreem Om

Doe dit negen dagen lang. Na de Sadhana gooi de artikelen in stromend water.

Baglamukhi – De onoverwinnelijke

Brahmaastram Cha Pravakshyaami Sadayah Pratyay Kaarannam.
Yasya Smarann Maatrenn Pavanopi Sthiraayet

Het geschrift Mantra Maharnnav vertelt over de grote kracht van Godin Bagalamukhi het volgende – “De Mantra van de Godin heeft in zich de kracht van het goddelijke wapen Brahmastra en de Godin boezemt vrees in en verlamt de vijanden van haar Sadhaks. Reciteren van haar Mantra is genoeg om zelfs het allerergste te stoppen.

Wat kan er nog meer gezegd worden over deze onverslaanbare Mahavidya die samen met haar 16 Shaktis (goddelijke wapens) de meest sterkste vijanden kan vernietigen. Haar grootheid is elke keer weer over de tijperken heen bewezen. En niet alleen grote Siddhs als Matsyendranath, zelfs heersers als Vikramaditya, Chandragupt en Aurangzeb baden de Godin regelmatig aan voor overwinning in het leven. De grote westerse Tantra geleerde Summerfield is zelfs zo ver gegaan om te beweren dat de gecombineerde krachten van de hele wereld de woede van de Godin aankunnen, die armoede, vijanden, zorgen met een enkele zwaai van haar zwaard doet verwijderen. En ik heb zelf gezien hoe verschillende Sadhaks en discipels van Gurudev hun verloren status hervonden en succesvol waren in ogenschijnlijke verloren gevechten van het leven door de kracht van Bagalamukhi Mantra.

Het is beter om Bagalamukhi Diksha te nemen voordat je met deze Sadhana begint. Je moet volledig celibaat zijn tijdens de Sadhana dagen. Draag gele kleren en gebruik gele artikelen in deze Sadhana. Een van de offers moet een zoetigheid zijn gemaakt van meel.

De sadhana kan gestart worden op elke Dinsdag. Begin vroeg in de ochtend met de sadhana. Na het nemen van een bad, draag een gele Dhoti/Saree. Spreid een gele katoenkleed over een houten bankje. Vul een lota met water. Plaats op de lota een kokosnoot. Plaats een foto van de Guru op het bankje en bidt tot de Guru. Zet in een stalen schaal de Bagalamukhi Yantra samen met de Peetaambraa Mala en Peetaambraa Gutika. Maak een ghee lampje aan, neem water in je rechterhand en reciteer.

Viniyog

Om Asya Shree Baglaamukhi Mantrasya Naarad Rishih Trishtup Chhandah Baglaamukhi Devataa Hleem Beejam Swaha Shaktih. Mam Sharire Yajmaanasya Shareere Vaa Naanaa Grahopgrah Prayosh Grah Pravesh Grah Prayog Sampoornna Rog Samooh Vaatik Peitik Shleishmik Dwandajaadi Naanaa Dusht Rog Janmaj Paatak Aadi Shaantyarthe Sarva Dusht Baadhaa Kaarak Grah Uchaatanaarthe Sheeghra Aarogya Laabhaarthe Evam Mam Anya Abheesht Kaarya Siddhyarthe Jape Viniyogah

Neem gele bloemen en de Peetaambra Gutika in beide handen en reciteer.

Om Namo Bhagwati, Om Namo Veer Pratap Vijay Bhagwati Baglaamukhi! Mam Sarvanindakaanaam Sarva Dushtaanaam Vaacham Mukham Padam Stambhay Jihvaam Mudray Mudray, Buddhim Vinaashay Vinaashay Aparbuddhim Kuru Kuru, Atmavirodhinaam Shatroonnaam Shiro, Lalaatam,Mukham,Netra,Karnna, Naasikoru,Paad, Annu-Annu, Dantoshtth, Jihvaam, Taalu, Guhya, Gudaa, Katti, Jaanu, Sarvaangeshu Keshaadi Paadaantam Paadaadi Kesh Payantam Stambhay Stambhay, Khem Kheem Maaray Maaray, Parmantra, Paryantra, Partantraanni Chheday Chheday, Atma Mantratantraani Raksh Raksh, Graham Nivaaray Nivaaray Vyaadhim Vinaashay Vinaashay, Dukham Har Har, Daaridryam Nivaaray Nivaaray, Sarvamantra Svaroopinni, Dusht-grah, Bhoot-grah, Paashaann Sarvachaandaal-grah Yaksh Kinnar Kimpurush-grah Bhootpret Pishaachaanaam Shaakini Daakini Grahaannaam Poorvadisham Bandhay Bandhay Vaartaali! Maam Raksh Raksh, Dakshinndisham Bandhay Bandhay Swapna Vaartaali Maam Raksh Raksh, Pashchimdisham Bandhay Bandhay Ugrakaali Maam Raksh Raksh, Paataaldisham Bandhay Bandhay Baglaaparameshwari Maam Raksh Raksh, Sakal Rogaan Vinaashay Vinaashay, Shatru Palaayanam Panchyojanmadhye Raaj Janswapacham Kuru Kuru, Shatroon Dah Dah,Pach Pach,Stambhay Stambhay, Mohay Mohay. Aakarshay Aakarshay, Mam Shatroon Uchchaatay Uchchaatay Hleem Phat Swaha.

Offer de gele bloemen en de Gutika op de Yantra. Reciteer hierna 21 rondjes van de volgende Mantra –

Om Hleem Baglaamukhi Sarva Dushtaanaam Vaacham Mukham Padam Stambhay Jihvaam Keelay Buddhim Vinaashay Hleem Om Phat

Maak hierna een heilige vuur aan met sandelhout of hout van de manjaboom of van de peepalboom. Maak een mix van honing, melk, rijst en (sarepta) mosterdzaden. Maak 1000 offeringen van deze mix in het vuur. Gooi na de Sadhana de Sadhana artikelen in stromen water.

Tara - The Provider

Laxmi of rijkdom is net als kwik van nature, het blijft nooit in je zak of in je huis. Om weg te gaan dat is inherent aan haar natuur. Om voorspoed te maken, moet men het vastbinden, een bijna onmogelijke taak. Maar voor een Godin die bekend staat om haar Sadhaks niet van geld maar van puur goud te voorzien, is niets onmogelijk, laat staan om iemand rijk te maken! De siddhi van Tara betekent armoede voor altijd te verdrijven. Ikzelf ken een discipel van Gurudev die niet eens genoeg geld had om te kunnen eten. Maar de dag dat hij Paramhans Swami Nikhileshwaranand – Gurudev Dr. Narayan Dutt Shrimali in zijn ascetische Avataar- ontmoette, begon zijn lot positief te veranderen totdat hij een biljonair werd. En dit alles gebeurde slechts door de zegen van de kracht van Mahavidya Tara die vriendelijke Gurudev hem had gegeven. Hier worden hele effectieve Sadhanas van de Godin gegeven.

Tara Sadhana

Op een Woensdag, neem een bad en draag roze kleding. Spreid een roze katoenkleed over een houten bankje en plaats hierop een Tara Yantra. Maak 4 hoopjes van rijstkorrels om de Yantra heen. Plaats op elke hoop een kruidnagel. Maak een ghee lampje aan. Neem water in je rechterhand en reciteer.

Om Apavitrah Pavitro Vaa Sarvaavasthaam Gatopi Vaa Yah Smaret Pundareekaaksham Sa Baahyaabhyantarah Shuchih

Sprinkel het water over jezelf. Zet je handen bij elkaar en bid tot de Godin.

Pratyaaleedd Padaaarpitaam-ghrishavhrid Ghoraattahaasaa Paraaa.
Khadagendeevarkartri Kharparbhujaa Hoonkaarbeejodbhavaa.
Kharvaaneel Vishaalapingal Jataajooteikanaageiryutaa.
Jaadayam Nyasya Kapaalike Trijagataam Hantyugrataaraa Swayam.

Viniyog

Neem water in je rechterhand en reciteer –

Asya Shree Taaraa Mantrasya Ashobhya Rishih Brihatee Chhandah Taaraa Devataa Hreem Beejam Hoom Shaktih Streem Keelakam Mamaabheesht Siddhaye Jape Viniyogah

Laat het water op de grond vallen. Reciteer hierna de volgende Mantra met een Tara Mala.

Ayeim Hreem Shreem Kleem Souh Hoom Ugra Taare Phat

Gooi de volgende dag de artikelen in stromend water.

Dhoomavati – De angstaanjagende

"Ik had een functie als hoog ambtenaar toen ik op een dag een brief ontving waarin een bedreiging stond met ingrijpende gevolgen tenzij ik me baan verliet of voor een overplaatsing zorgde. Ik was heel erg bezorgd en in deze staat was ik op een dag aan het lopen bij de oever van een rivier toen ik mijn naam hoorde roepen. Toen ik me omdraaide zag ik een Sadhu die naar me kwam. ‘Je bent bedreigd’, zei hij. Voordat ik iets kon zeggen, zei hij – ‘er zijn verborgen vijanden die niet zullen aarzelen je te vermoorden. Kom hier morgennacht’. Ik keerde de volgende nacht terug en zag de Sadhu voor een vuur zitten. Hij vroeg me om mee te doen en de komende twee uur had hij een ritueel uitgevoerd. Na de Mantra recitatie vertelde hij dat de Godin Dhoomavati mij vanaf nu zou beschermen".

"De volgende dag kwamen twee gewapende mannen met pistolen mijn kantoor binnengerend. Maar zodra ze me zagen, overweldigde een enorme vrees hun gelaat en tot mijn verbazing keerden ze om en renden weg voor hun leven."

"Verbaasd ging ik op zoek naar de Sadhu en vertelde hem wat er was gebeurd. 'Ma heeft ze zeker bang gemaakt', zei hij hard lachen. En hij voegde toe – 'Mijn werk is gedaan'. Bedank je Gurudev dat hij mij hierheen heeft gestuurd!' Met deze woorden verdween hij en liet hij mij nog meer perplex achter. Ik had zeker een Guru en hij heeft mij meerdere keren geholpen maar deze keer heeft hij mij gered van de dood".

Dit zijn de woorden van een van Gurudevs discipels die de kans kreeg om getuige te zijn van de kracht van Godin Dhoomavati die een kwelling is voor iemands vijanden. Zelfs spoken en kwade geesten durven haar Sadhak niet aan te raken. Ze verdrijft alle slechte invloeden zoals ziektes. De blik van de Sadhak wordt zo krachtig dat zelfs de gevaarlijkste vijand verbleekt in zijn aanwezigheid. De Godin beschermt haar Sadhak zijn hele leven van de ergste situaties.

De Sadhana van deze Mahavidya kan op elke maanloze nacht worden gedaan. Na 10 uur s’avonds, neem een bad, draag zwarte kleding en zit alleen in een kamer op een zwarte katoenkleed, richting Zuiden. Plaats voor jezelf een houten bankje bedekt met zwarte katoen. Plaats in een koperen of stalen schaal de Dhoomavati Yantra. Aan de ene kant plaats je de foto van de Godin. Hiernaast plaats je in een andere schaal een Vajra Dand en een Dhoomavati Mala.

Neem wat mosterdzaden en terwijl je deze in alle richtingen gooit, reciteer je –

Om Apsarpantu Ye Bhootaah Ye Bhootaah Bhoomi Sansthitaah Ye Bhootaa Vignakartaaraste Nashyantu Shivaagyaa Apkraamantu Bhootaani Pishaachaah Sarvato Disham Sarveshaam-virodhen Poojaakarma Samaarabhe

Offer sindoor, rijstkorrels, bloemen, wierrook, ghee lampje en persaad op de foto van de Guru. Baad de Yantra met zuiver water en veeg het droog. Maak een markering met Kaajal erop. Maak een olie lampje en wierrook aan. Offer persad en fruit op de Yantra. Reciteer 4 rondjes van de Guru Mantra en dan 21 rondjes van de volgende Mantra met een Dhoomavati Mala.

Dhoom Dhoom Dhoomaavati Tthah Tthah

Na de Sadhana slaap je die nacht niet. Zit in meditatie. De volgende ochtend reciteer één rondje van de Mantra en gooi hierna de Yantra in stromend water. Reciteer hierna dagelijks één rondje van de Mantra voor 45 dagen. Gooi na 3 maanden de Mala en de Vajra Dand ook in stromend water.

Kamala- De gever van rijkdom

Dharma (juist handelen), Arth (rijkdom), Kaam (plezier) en Moksha (vervulling) worden gezien als de vier basis middelpunten van een totaal en compleet leven. Van deze vier komt rijkdom als eerste, want zonder dit wordt het leven zo droog als een woestijn. En de Godin van Rijkdom is de Mahavidya Kamala die haar Sadhaks bevrijdt van schulden, armoede, zorgen, problemen, zondes, ziektes en gevaar voor ontijdige dood. En niet alleen dit, zij schenkt hem een scherp intellect, charmante persoonlijkheid, rijkdom, gezondheid, een mooie partner, kinderen, huis, auto’s, beroemdheid en respect.

Elke persoon, jong of oud wenst rijk te zijn en de beste en gemakkelijkste manier naar voorspoed is de Sadhana van Kamala. Deze Sadhana zal niet falen, zelfs een arme, ongelukkige, zieke wrak kan al zijn pech kwijtraken en tot de hoogste sferen van materieel succes kan klimmen door deze fantastische ritueel. Het wordt niet alleen aangenomen, het is de ervaring van zoveel Sadhaks, wanneer deze Sadhana wordt gedaan met volledige toewijding kan het niet falen om haar resultaten te produceren.

Deze Sadhana kan op elke Maandag gedaan worden. Sta vroeg in de ochtend op, neem een bad en draag rode kleding. Spreid op een houtje bankje een rode katoenkleed. Schrijf met sindhoor het volgende teken

Shreem

op een stalen schaal. Plaats hierop een Kamala Yantra. Plaats aan de rechterkant hiervan de Siddh Gutika. Maak wierrook en een ghee lampje aan. Offer sindoor, rijstkorrels, persad en bloemen op de Yantra.

Bid hierna tot de Godin, reciteer het volgende –

Kaantyaa Kaanchan Sannibhaam Him Giri Prakhyeish-chaturbhirgaje.
Hastotkshipt Hirannyamayaamrit Ghateiraasichya Maanaam Shriyam.
Vibhraannam Varamabja Yugmamayam Hasteih Kireetojjvalaam.
Shoumaabadh Nitamb Bimb Lalitaam Vandedarvind Sthitaam.

Offer rijstkorrels en sindoor 5 keer op de Yantra en reciteer elke keer rice grains and vermilion five times on the Yantra each time chanting

Shreem Kleem Shreem Namah

Reciteer hierna 21 rondjes van de volgende Mantra met de Kamla Mala.

Om Ayeim Shreem Hreem Kamalvaasinyei Namah

Maak hierna een heilige vuur aan. Maak 51 offeringen hierin met een mix van sesam zaden en ghee en reciteer elke keer dezelfde Mantra. Reciteer daarna de Mantra dagelijks één rondje voor 21 dagen. Gooi op de 22e dag de artikelen in stromend water.