Paarad Ganpati Sadhana

Maangalyamoortim Gann-naayakam Bhajet

Ik buig voor God Ganpati die de God is van alle Goden.

Gannaanaam Buddheesham, Surgann-muneenaam Hitkaram,
Maneeshaa Sammaanam, Dhanbalsuvidyaa-sukhkaram.
Vidhatte Kalyaannam, Haritjanvighnam Vijayadam,
Ganneshamtam Vande, Gamayati Sadaa Yo Nijpadam.

Ik buig met devotie voor God Ganpati die de God is van alle Goden, de God van Kennis, de beschermer van de Goden en de Yogis, de meest gerespecteerde onder de wijze en de welvarende, de schenker van rijkdom, kracht en kennis, de vernietiger van alle problemen, hij zegent met de overwinning en de realisatie van het Goddelijke.

Paarad is een unieke gift van de Natuur. Wanneer kwik die onpuur is wordt gezuiverd en wordt samskaard (heilig wordt gemaakt) door verscheidene processen wordt het massief en kan het een vaste vorm worden gegeven. Dit wordt Paarad genoemd.

In de oude tekst Ras Ratna Samuchchaya staat –

Siddhrase Karishye Nirdraaridrayamagadam Jagat.

d.w.z. Als kwik heilig wordt gemaakt en in Paarad wordt omgezet, kan met behulp hiervan alle ziektes en armoede van de wereld worden verwijderd.

De tekst zegt verder – Geen kruid of mineraal is in staat om het lichaam altijd vrij te houden van ziektes. De reden is dat alle elementen vloeibaar kunnen worden. Alleen kwik niet. Door hele speciale chemische processen wordt kwik massief dus vast gemaakt en dan wordt het elixir. Door deze heilig kwik kan zelfs het onmogelijke worden bereikt.

Wanneer een beeld van God Ganpati is gemaakt van Paarad dan zal het bewijzen dat het een schenker van zegeningen is. Door de verering van dit beeld kan een persoon intelligentie, wijsheid en alle Goddelijke krachten verkrijgen. God Ganpati is de God die altijd als eerst wordt aanbeden op alle gunstige plechtigheden. Hij is de God van alle Goddelijke krachten en voorspoed.

Geen religieuze of gunstige taak in India kan worden gestart voordat er offerringen van gebeden aan Ganpati worden gedaan. Zelfs wanneer een andere God wordt vereerd, wordt God Ganpati eerst aanbeden, zodat Hij de Sadhak kan helpen om succesvol te zijn in de Sadhana. Aan geen andere God of Godin is zoveel belangrijkheid gegeven als God Ganpati. Onder de Godendom van India is God Ganpati het meest geliefd en het meest aanbeden.

Ganesh betekent de God van Ganns of van alle Goden. Het menselijk lichaam heeft 5 fysieke zintuigen, 5 gevoelige zintuigen en 4 zintuigen van het onderbewustzijn. De basiskracht achter deze zintuigen is van 14 Goden wiens God Ganpati is.

Volgens de tekst Gannapatyarth-vasheersh is de reden waarom God Ganpati als eerst wordt vereerd, is dat hij staat voor de essentie van het menselijke leven net zoals de Goddelijke lettergreep Om het allerhoogste vertegenwoordigt. Net zoals elke Mantra begint met Om evenzo wordt elke ritueel gestart met de verering van Ganpati.

God Ganpati is erg liefdevol, mooi en Goddelijk. Hij heeft één slagtand en vier handen. Hij heeft een lasso, Veena (Indiase snaarinstrument), een pot met daarin granen in zijn drie handen en zijn vierde hand is gerezen in zegening. Hij heeft een rode huidskleur, een enorme buik, grote oren en rode kleding. Rode sandelhout pasta (sindoor) is op zijn lichaam gesmeerd. Hij wordt vereerd met rode bloemen. Hij manifesteert zichzelf zonder te falen om zijn aanbidders te beschermen en te zegenen. Om de wensen van zijn aanbidders te vervullen, verschijnt hij van de wereld van het Goddelijke op deze aarde.

God Ganpati is net zoals een Goddelijke wensboom voor zijn aanbidders, hij vervult al hun wensen.

De Sadhak die zijn Sadhana voltooit, vergaart rijkdom, luxe en goddelijke krachten. God Ganpati is een oceaan van kennis. Hij schenkt zijn Sadhaks intelligentie. En hiernaast schenkt hij ook spirituele voorspoed in het leven.

Twaalf namen van de God zijn erg populair. Als je deze namen dagelijks reciteert, verschijnen er geen problemen gerelateerd aan studie, trouwen, huis, reizen en andere aspecten van het leven. Hij heeft vele namen, maar de voornaamste twaalf zijn: Sumukh, Ekadant, Kapil, Gajkarnnak, Lambodar, Vikat, Vighna-naashak, Vinaayak, Dhoomarketu, Gannaadhyaksh, Bhaalchandra and Gajaanan. Het reciteren van deze twaalf Goddelijke namen verwijderen alle leed van je leven.

Als een persoon met devotie de namen van de God reciteert dan zal Ganpati de Sadhak zegenen, alle problemen van zijn leven verwijderen en hem met het hoogste succes van het leven zegenen. Als de Sadhana van zo een welwillende en geliefde God met volledige devotie wordt voltooid, zal je niet kunnen bevatten hoeveel succes je kan hebben in het leven.

Laddoo is de favoriete lekkernij van de God. Zijn acties zijn geweldig en goddelijk. Door zijn Sadhana, puja (verering) en meditatie wordt het verstand scherp, alle wensen worden vervuld en alle problemen en leed worden verwijderd van het leven.

Door de Sadhana die hieronder wordt gegeven, kan de wens van de Sadhak zeker worden vervuld. Als je te maken hebt met verlies in je zaak, als je armoede hebt, als je zaak op het punt staat failliet te gaan, als je wordt geplaagd door ziektes, als succes wordt onttrokken in je examens, als je je niet kan concentreren in je studie met ander woorden als je verliest of faalt in welke veld dan ook, dan kan de volgende Sadhana bewijzen een middel te zijn voor je problemen. Het is door deze capaciteiten dat God Ganpati Vighnaharata wordt genoemd, de vernietiger van problemen.

De Sadhana van God Ganpati zijn erg simpel en gemakkelijk. Elk persoon man of vrouw, kind of oud kan dit ritueel proberen. Er zijn geen complexe procedures in deze Sadhana. Alles wat je nodig hebt is een pure gedachte en veel devotie.

Paarad kan alle ziektes vernietigen, armoede verwijderen, lang leven en het altijd jong lijken en sterk maken ongeacht je leeftijd schenken. Het kan ook helpen bij het vergaren van goddelijke krachten.

Kwik is uit het lichaam van God Shiva gekomen en daarom het is een zeer belangrijk element.

Volgens de tekst Rasendra Choodamanni maak alleen al het reciteren van Ras Ras een persoon vrij van alle zonden. Alleen al een glimp van Paarad maak een persoon puur en goddelijk.

Voor een Sadhak die een Paarad Ganpati vereert is niets meer onmogelijk en is niets meer buiten zijn bereik.

Voor deze Sadhana heb je een Paarad Ganpati, Shree Phal en een koraal mala nodig. Deze Sadhana kan worden geprobeerd op Ganesh Chaturthi of een woensdag. Vroeg in de ochtend neem een bad en vereer het beeld van de God. Probeer de Sadhana vroeg in de ochtend tussen 6 en 8 uur. Zit richting het oosten of noorden voor deze Sadhana.

Sadhana procedure

Vroeg in de ochtend neem een bad en maak de plaats van de Sadhana schoon. Draag gele kleding en zit op een gele katoenen of wollen kleed. Plaats voor jezelf een koperen schaal en teken daarin een Swastik met chandan. Plaats daarop de Paarad Ganpati. Offer aan de God sindoor, hele rijstkorrels en gele bloemen.

Neem water in je rechterhandpalm en spreek je wens uit waarvoor je deze sadhana doet. Laat dan het water op de grond vallen. Zet de handen samen en vereer de God door het volgende te reciteren

Veennaannaam Pataamarim Cha Varadam Vidhatte Karer,
Vaame Taamrasam Cha Ratnakalasham Sanmanjaree Chaabhayam.
Shundaadand Lasanmrigendravanah Shankhendugourah Shubhoh
Deevya-dratna-nibhaanshuko Gannpatih Paayaadpaayaat Sa Nah

d.w.z. Moge God Ganpati die een Veena, Paash, Kalpalata in zijn rechterhanden en een lotus, juwelen en granen in zijn linkhanden vasthoudt, die de moed heeft van een leeuw, die een goudachtige uitstraling heeft als de maan en een schelp, die rijke kleding en sieraden aanheeft, alle obstakels uit mijn leven verwijderen en mij beschermen.

Na dit maak een markering met sindoor op de Shree Phal en offer het aan de God. Reciteer dan met een koraal mala 3 rondjes van de volgende Mantra.

Om Gam Gannpataye Gam Namah

Na de Sadhana plaats de Paarad Ganpati in je puja kamer thuis. Gooi de mala en de Shree Phal in stromend water. Dan is deze eendaagse Sadhana voltooid en hierdoor zullen de wensen van Sadhak zeker worden vervuld.